Dedovanje po očetu

VPRAŠANJE

V mojem prvem zakonu se mi je rodil sin, po ločitvi sem podedoval po svojih starših parcelo katera ni bila zazidljiva. V naslednjih letih sem se ponovno poročil in v novem zakonu dobi še enega otroka. Svojo dediščino sem prodal in z temi sredstvi, ter neka kredita odkupil zazidljivo parcelo. Moji sedanji ženi sta v naslednjih letih umrla oba starša ,tako da je tudi ona podedovala po njenih starših.Skupaj si želiva na parceli katero sem z mojo dediščino in neka kredita odkupil, ter z prodajo njene dediščine zgraditi skupen dom.

Sedaj je nastopila problematika…in sicer moja žena se boji investirati v skupno izgradnjo (z njeno dediščino), boji se da bi po morebitni moji prezgodnji smrti bivša moja žena in prvi otrok zahtevala delež po meni…saj je tudi moj prvi otrok moj zakoniti dedič…kar je tudi prav, seveda pa ne podeduje po sedanji ženi.

Zanima me kakšna bi bila najina možnost ..da moj prvi otrok ne bi imel pravice dedovanja ženinega dednega vložka…vloženo v skupno izgradnjo doma?Kako bi lahko uredil to dedno razmerje..da tudi moj prvi sin seveda deduje, vendar le po meni?Kot vesten oče in mož, imam rad svoja oba otroka in seveda tudi ženo…zavedam se da taki koraki v življenju so zelo pomembni (gradnja…dedovanje…) zato bi želel te zadeve urediti pred gradnjo…le kako???

l.p.

ODGOVOR

Vsebina je na voljo le naročnikom.

✔ Registrirajte se za 3 dnevni BREZPLAČNI DOSTOP
(brez obveznosti in kartice)

✔ AKCIJA mesečni dostop samo 9,99 EUR 6,95 EUR.


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki