temno

Omejitev dedovanja

VPRAŠANJE

Občina je prijavila zahtevek za omejitev dedovanja po pokojnem zaradi nudene denarne pomoči zapustniku v obliki stroškov oskrbe v Domu v višini cca. 40.000 €. Občina vztraja pri poplačilu.Pokojnik je bil sam, neporočen, brez otrok in je sam živel na kmetiji, dokler je mogel, nato je šel v dom, ne samo kot ostarel, bil je tudi nujno potreben posebne zdravniške oskrbe. Imel je tudi nekaj "pokojnine".Vsi bratje in sestre razen ene so se odpovedali dedovanju.Vrednost premoženja je cca 8 x manjša, kot je Občina skupno nakazala denarne pomoči.Sodišče nas sedaj sprašuje, ali se strinjamo, da se dedovanje omeji do celotne vrednosti zapuščine in da se premoženje izroči v last in posest Občine in dodaja, da v kolikor želimo dedovati, moramo poravnati celoten dolg do občine!Očitno je, da tudi če bi občina potem prodala vse skupaj, ne more nikoli dobiti povrnjenih stroškov denarne pomoči.Zdi se nam nesmiselna povezava dedovanja in terjatve, saj v teh letih občina z dediči ni kakorkoli komunicirala.Menimo, da lahko pristanemo le na tržno oceno dediščine v celoti in izplačilo zneska občini v tej višini.

Sprašujem, ali je taka razsodba sploh smiselna/pravičnainali imamo mi potem, če bi občina prejela vso dediščino in jo prodala, kakšno prednostno pravico do naknadnega odkupa.

LP Rudi

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ AKCIJA MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR 6,95 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share