temno

Kako pridobiti lastništvo?

VPRAŠANJE

Z možem živim pri njegovoih starših 11 let. Imava dva otroka.V tem obdobju sva si uredila podstrešno stanovanje in imava svoje gospodinjstvo. Plačujeva položnice za ogrevanje, odvoz smeti, električno energijo in telefon, čeprav se položnice glasijo na moževe starše.

Zanima me na kakšen način si lahko z možem pridobiva lastništvo za ta del, ki sva si ga naredila sama s svojimi finančnimi sredstvi in če si tega ne moreva kakšne so posledice ter ali sva dolžna plačevati položnice, če nisva lastnika in tudi se ne glasijo na naju.

Hvala za pomoč in lp.

Marjetka

ODGOVOR

Lastništvo lahko pridobite z nakupom, darilno pogodbo ali izročitvijo premoženja za čas življenja. Vsekakor pa za vse omenjene pravne posle potrebujete soglasje in pripravljenost moževih staršev, da to storijo.

V nasprotnem primeru boste morali pač počakati na dedovanje (predvidevamo, da bo vaš mož dedič..).

Glede položnic pa vam svetujemo, da se bodisi pogovorite z moževimi starši in sklenete pisni dogovor o razdelitvi plačila stroškov (npr na podlagi kvadrature površin, ki jih vsak od vas v svojem gospodinjstvu uporablja), ali pa da plačate sorazmerni del stroškov… Vsekakor pa je prva varianta boljša !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share