temno

Dedovanje denarja

VPRAŠANJE

Sestra je imela pooblastilo za dvig očetovega denarja na računu v italijanski banki.

Očeta je na dan sobote zadela srčna kap in je bil odpeljan v bolnišnico. V soboto po obisku v bolnišnici je sestra dobila informacijo o njegovem slabem zdravstvenem stanju.

Oče je naslednji dan ( v nedeljo ) umrl.

Sestra je ves denar iz očetovega računa v italiji dvignila v nedeljo cca..2 uri pred njegovo smrtjo. ( banke v italiji so bile v nedeljah odprte do 12h).

Moje vprašanje je, ali imam na zapuščinski obravnavi pravico zahtevati polovico dvignjenega zneska ter obresti, kljub temu, da sestra trdi, da je bila pooblaščena in da je denar dvignila v času življenja očeta, čeprav je bil zelo bolan?

Ali lahko torej oporekam temu in zahtevam, da je ta dvignjeni denar tudi zapuščina, ki se deli na dva dela?

ODGOVOR

Če gre za dvig, ki ga izrecno ni zahteval pokojnik, lahko med zapuščinsko razpravo kadarkoli zahtevate, da sodišče izvede poizvedbo o dvigih, pa čeprav v Italijanski banki.

Na osnovi le-teh podatkov pa lahko zahtevate, da se dvignjen denar vračuna v dedno maso. Ob predpostavki, da je bil dvignjen zares brez izrecnega naloga pokojnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share