temno

Upnik zavrača plačilo dolga

VPRAŠANJE

Pozdravljeni! Upniku dolgujem določeno vsoto, ki mu jo želim plačati, a on zavrača plačilo oz. to, da mu dolg poravnam. Noče mi niti sporočiti številke bančnega računa, kamor bi mu nakazal denar. Kaj lahko storim?

ODGOVOR

Spoštovani! 
 
Rešitev v vašem primeru bi bila sodni depozit. Sodni depozit se lahko opravi na podlagi vašega predloga, pri kateremkoli stvarno pristojnem sodišču. Gre za nepravdni postopek. Sodišče v sklepu, s katerim ugodi predlogu, določi kje se denar hrani, rok hrambe in opozori upravičenca do sodnega depozita (upnika) glede zastaranja pravice do prevzema sodnega depozita. Če upravičenec sodnega depozita v petih letih od pravnomočnosti sklepa o sodnem depozitu deponiranega zneska ne prevzame, sodišče izda sklep, v katerem ugotovi, da je pravica do prevzema deponiranega predmeta zastarala in da znesek, ki je bil dan v sodni depozit, postane lastnina Republike Slovenije.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share