temno

Občinska pot za motorni promet

VPRAŠANJE

Sosed je, odkar je v pokoju, začel uporabljati občinsko pot, ki nikoli ni bila namenjena za motorni promet, za dovoz k svoji hiši, uraden dovoz z druge strani pa je prepustil sinu. Moja hiša stoji le 4m stran od te poti in je zato hrup avtomobila zelo moteč. Občina se na pritožbe (v svojih aktih ima celo prepoved voženj po njeni zemlji) ne odziva. Koga zdaj tožiti, občino ali soseda?

ODGOVOR

Spoštovani,

glede na to, da vas vaš sosed moti v vaši mirni posesti imate možnost vložiti tožbo zoper vašega soseda in sicer tako imenovano motenjsko tožbo.
 
Sosed očitno neupravičeno uporablja občinsko pot, ki ni namenjena za motorni promet in vas s tem moti v vaši mirni posestim, ki ste jo uživali do sedaj. Motilec (vaš sosed) pa za takšno ravnanje nima ustrezne pravne podlage.
 
Tožbo torej morate vložiti zoper vašega soseda v roku 30 dni od dneva, ko ste  zvedeli za motenje in storilca, najpozneje pa v enem letu od nastanka motenja.
S to tožbo se zahteva prenehanje motenja posesti in prepoved prihodnjih motenj. 
Želimo vam veliko sreče.
 
S spoštovanjem.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share