temno

Nakup nepremičnine s skupnimi prostori

VPRAŠANJE

Zanima me, kako je pri nakupu nepremičnine s skupnimi prostori? ali se štejejo v ceno kvadrature stanovanja in za kakšno ceno? Pogodba ločeno izkazuje stanovanjsko površino in skupne prostore, cena je za obe kvadraturi ista.

ODGOVOR

Ker gre za klasično kupoprodajno pogodbo, je prodajalec tisti, ki narekuje pogoje prodaje (ceno, itd.) . Kupec lahko te pogoje sprejme ali pa ne.

V vašem primeru je prodajalec stroške gradnje tako stanovanja kot tudi skupnih prostorov ovrednostil enako, z isto ceno za m2 in to tudi vključil v pogodbo.

Ker stanovanja v tem primeru ne morete kupiti brez udeležbe na skupnih prostorih (ki jih boste uporabljali tako kot ostali stanovalci), boste morali pristati na pogoje prodajalca ali pa iskati drugo priložnost za nakup stanovanja. Iz vašega vprašanja žal ni razvidno, ali ste pogodbo že podpisali in če ste jo, v tem primeru lahko od vas prodajalec terja povračilo določenih stroškov, saj ste bili s pogoji prodaje seznanjeni pred podpisom pogodbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share