temno

Avans po predračunu

VPRAŠANJE

Aprila letos smo mizarju vplačali 50% avans za izdelavo lesenih stopnic po njegovem predračunu. Denar je prejel na roke in ob tem tudi podpisal prejetje.

Obljubil je, da bo stopnice montiral v roku najkasneje treh tednov. Enkrat je prišel iskat mere za ravne stopnice. Nato je obljubil, da bo enkrat kasneje prišel po mere za kotne stopnice. Na dogovorjeni termin ni prišel.

Večkrat smo ga tudi klicali. Poslali smo mu tudi nekaj sms sporočil. Minilo je že skoraj mesec odkar ga sploh ne moremo dobiti. Pred dnevi smo mu poslala tudi pismo v katerem ga naprošamo, da sporoči datum montaže stopnic ali pa naj denar vrne, če dela ne želi prevzeti.

Kaj naj naredimo v kolikor ne bo nič od tega naredil?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

ODGOVOR

Spoštovani,

če je očitno, da mizar ne bo izpolnil svojih obveznosti, lahko odstopite od pogodbe z navadno izjavo mizarju (ustno ali pisno), ter zahtevate vračilo plačanega denarja, skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi od dne plačila predujma ter povrnitev škode, če vam je ta nastala.

Če mizar ne bo prostovoljno vrnil denarja, vam ostane sodno varstvo vaših pravic.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share