temno

Izvršba na nepremičnino

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Pri banki smo najeli hipotekarni kredit in le tega zavarovali z zastavitvijo nepremičnine.Omenjeni kredit se plačuje v redu. V ZK je zaznamba, da je nepremičnina zastavljena (plomba) za zavarovanje le tega posojila. To smo najeli 2007.Ker vzporedno s tem teče zapuščinska zadeva (pokojni oče je pri drugi banki imel najeto posojilo) in smo kot dediči bili dolžni poravnati zapustnikove obveznosti. Vmes smo se pravdali, pravdo izgubili, sodišče je določilo izvršbo za dolgovan znesek upniku (banki).Blokirali so račune vsem dedičem, delodajalca obvestili o zadržanju sredstev in na isti nepremični dali zahtevo za cenitev in narok za prodajo.Vprašanja:

Nepremičnina, ki je že zastavljena v prvotni zahtevi, kako jo lahko druga zadeva povozi?Ali se ne upoštevajo vrstni redi?Imam pravico tožiti banko, da je odstopila od pogojev pogodbe? (posojilo zavarovano z zastavo nepremičnine).Zakaj je sodišče dovolilo, da se obremeni že obremenjena hipoteka? (kadar pa najemam posojilo mora nepremičnina biti prosta bremen)?Zakaj niso uporabljeni drugi instrumenti poplačila v zapuščinski zadevi (bremenitev OD pri delodajalcu, premičnine,..)?

Za nasvet se vnaprej zahvaljujemo.

Rado

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ AKCIJA MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR 6,95 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share