temno

Dolg

VPRAŠANJE

leta 2005 sem dobila izvršbo v znesku 2.687,94€ , do danes sem plačala 4.510,00,  ko sem šla vprašati ali je že poplačano so mi rekli, da je še za plačati 1.900,oo€ ali bom sploh kdaj izplačala, ker je vsakič več ko vprašam. Kakšne so potem obresti?

Hvala za odgovor

ODGOVOR

Spoštovani,

upniki imajo različne načine vračunavanja delnih plačil v vtoževano terjatev;nekateri štejejo, da je najprej poplačana glavnica in nato ostalo, drugi upoštevajo 288. člen Obligacijskega zakonika, ki določa, da se najprej poplačajo stroški, nato obresti in nazadnje glavnica. Kljub vašim delnim plačilom obresti lahko  še vedno tečejo dalje, kar dolg povečuje.

Predlagamo tudi, da vam upnik predloži natančne obračun dolga, na podlagi katerega boste lahko preverili pravilnost obračuna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Dohodnina

VPRAŠANJE Spostovani! kje lahko dobim uradno tolmacenje – pod katerimi pogoji je lahko samostojni podjetnik vzdrzevani druzinski clan?…
Več o tem
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share