temno

Terjatev plačila odvetniških storitev

VPRAŠANJE

Rabim nasvet.

Odvetnica pokojnega očeta trdi, da ni poravnal obveznosti in me toži za placilo. Dve leti po smrti očeta (l.2005) mi je poslala kvazi račun (nima sploh vseh elementov računa npr. št.računa, datuma opravljene storitve, …), kjer mi zaračunava odvetniške storitve za obdobje od l.1997 – l.2001). Trdi, da sta imela z očetom ustni dogovor, da bo plačal storitve, ko bodo zadeve (pravdni postopki) zaključeni.

Žal je oče prej umrl (l.2003) in sama postopkov nisem nadaljevala.Kot sem prebrala na forumu, je že sama izvršba sporna, če ne gre za verodostojno listino. Na izvršbo smo se sicer pritožili in je bilo ugodeno pritožbi v točki, da se izvršba razveljavi v delu, s katerim je dovoljena izvršba. Sedaj smo imeli prvo obravnavo

.Zanima me, ali glede na to, da mi sploh ni poslala verodstojne listine – računa, lahko uveljavlja svojo terjatev? Kako je z zastaranjem, ali se šteje za storitev vsaka posamezna storitev (npr. priprava pripravljalne vloga, glavna obravnava, …) ali gre za niz opravil in je storitev opravljena, ko je zadeva zaključena? Tožnica namreč trdi, da je storitev opravljena, ko se izvrši zadnje dejanje v neki zadevi.

Hvala za kakršnokoli mnenje. Moja odvetnica žal ni bila najbolj prepričljiva in moram sama malo raziskat.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share