temno

Varovanje podatkov

VPRAŠANJE

V imenu družinske prijateljice, sem na spletni straneh objavil sliko njene hčerke, ker je odšla od doma.Njena hčerka je stara 15 let. Vsake toliko časa se javi, noče pa povedati kje se nahaja. Namigi so bili različni, kje bi se nahajala.Dekle je prijavljena na policijski postaji. Ni pa na seznamu iskanih oseb.

Prijatelj mi je namignil, da bi bilo lahko sporno, ker sem objavil sliko in opis. Da me lahko hčerka od naše prijateljice toži.Kako je s tem? Ali je pametno, da umaknem zadevo s spletne strani?

ODGOVOR

Brez privoljenja staršev te deklice je zadeva zares sporna. Samo v imenu družinske prijateljice objavljena slika in opis deklice je žal malce premalo.Če pa so tudi starši zares zainteresirani za njeno iskanje verjetno ne bo problem, da dobite tudi njihovo privolenje. V nasprotnem primeru pa zadevo čim prej umaknite iz spleta, dogovor z družinsko prijateljico pa poskušajte legalizirati z vsaj kakšno pričo. To vam utegne koristiti ob morebitni tožbi deklice oz njenih zastopnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share