pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Sklep o izvršbi

Sklep o izvršbi

Kazensko pravo |

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Aprila 2005 sem povzročila prometno nesrečo, v kateri sem zavarovancu Zavarovalnice Maribor po policijskem zapisniku naredila 100.000 sit škode in podrla en steber ograje, a njihov cenilec je v poročilo zapisal 3 stebre in škodo ocenil na 1.490.000 sit ter zavarovancu škodo izplačal.

Danes sem od Okrajnega sodišča v Ljubljani prejela Sklep o izvršbi, upnik Zavarovalnica Maribor, z zneskom 6.217,66 €. Kako bi se lahko pritožila, saj imam slike od policije, iz katerih je razvidno, da je podrt en steber in je očitno goljufal tudi cenilec, oziroma so bili stebri podrti kasneje? Zanima me tudi znesek sodne takse za ugovor in kje lahko izvedem plačilo le te? In ali je možno se s kom od vaših pravnikov dobiti osebno, da pregleda vso potrebno dokumentacijo, ker imam zadosti dokazov.

Hvala vnaprej in lep pozdrav! B.


ODGOVOR

Spoštovani,

če je bil sklep o izvršbi izdan na podlagi verodostojne listine, morate v roku 8 dni od prejema sklepa vložiti obrazložen ugovor (navesti dejstva in predlagati dokaze), nato pa se bo postopek nadaljeval v pravdi, v kateri boste dokazovali neutemeljenost zahtevka zavarovalnice  (deloma ali v celoti).

Če pa je sklep o izvršbi izdan na podlagi izvršilnega naslova (npr. pravnomočna sodba), potem so vaše ugovorne možnosti bistveno zožane.