pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Kako naprej?

Kako naprej?

Kazensko pravo |

VPRAŠANJE

Spoštovani!

Zanima me, kako se lahko resim iz nastale situacije:

Dne 4.1.09 sem napihal 0,78 ____?____ v zapisniku (zelene barve), ki sem ga dobil takoj po opravljenem postopku na kraju dogodka, so še vedno zapisane stare enote, tj. g/kg, ki bi jih moral policist prečrtati in napisati nove (ml/l)... A tega ni storil. Tako imam sedaj po policijskem zapisniku napihanih 0,78 g/kg, kar pa je bistveno manj kot 0,78 ml/l, saj mi v tem primeru najbrž ne uide odvzem vozniškega dovoljenja.Zapisnik sem seveda brez pripomb podpisal, na vabilu na obravnavo pa so stare enote zamenjane z novimi... Ali se lahko upravičeno sklicujem na policijski zapisnik in zahtevam, da me kaznjujejo kot da sem napihal 0,78g/kg, saj bi v primeru, da bi bila merska enota ml/l zahteval odvzem krvi, tako pa mi ta možnost sedaj ni več dana... Obravnavo imam čez dober teden, tako da se mi kar mudi. In še nekaj: je pametno pritožbo napisati že sedaj in jo jutri (ker je jutri 8. dan od dviga pošiljke) poslati na sodišče ali lahko s pritožbo počakam, dokler ne dobim sodnega sklepa... Na sodišču pa se seveda sklicujem na policijski zapisnik, ki sem ga dobil takoj po testu alkoholiziranosti...

Hvala za odgovor in lep dan

Jure


ODGOVOR

Pritožba je mogoča šele zoper sodno odločbo in brezpredmetna med postopkom. Lahko pa vseeno sodišču pošljete pisni zagovor, v katerem navedete vsa dejstva, lahko pa jih navedete tudi na narku.

Kar se tiče napačne uporabe merske enote, pa je stvar dokaznega postopka, da se ugotovi, katera izmera je pravilna.

Lahko pa se sklicujete tudi, da zaradi napake v policijskem zapisniku, niste imeli možnosti se ustrezno izjaviti o prekršku ter uveljavljati vseh pravic, ki bi jih sicer imeli na voljo (odvzem krvi).

Odvetniška pisarna Carmen Dobnik in odvetniki