pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Prestajanje zaporne kazni

Prestajanje zaporne kazni

Kazensko pravo |

VPRAŠANJE

Imel sem prometno nesrečo in sem prosil za odlog zaporne kazni, zaradi poškodbe. Sodišče je zdravniško dokumentacijo poslalo na zdravniško komisijo.

Zanima me, kdaj lahko pričakujem odgovor? Ali bi lahko zaprosil za prestajanje kazni po novem zakonu- delo preko dobrodelni organizacij, glede na to, da sem dobil kazen 6 mesecev po starem zakonu?


ODGOVOR

Kazen zapora do devetih mesecev se lahko nadomesti s hišnim zaporom. O nadomestnem hišnem zaporu odloči sodišče s sklepom, s katerim določi, da se obsojenec ne sme oddaljiti iz poslopja, v katerem stalno ali začasno prebiva.Kazen zapora do dveh let se lahko izvrši tudi tako, da obsojeni namesto kazni zapora opravi v obdobju največ dveh let delo v splošno korist v višini najmanj 80 ali največ 480 ur. O obliki take izvršitve odloča sodišče, ki je izreklo kazen na prvi stopnji.

V zvezi z vašim vprašanjem glede zdravniške komisije predlagamo, da se obrnete neposredno na komisijo in prosite za prednostno obravnavo ter pojasnite razlog za potrebo po hitri odločitvi.