temno

Izbrisane delnice MHLG

VPRAŠANJE

Bila sem lastnik delnic MHLG. Novembra 2007 sem dobila obvestilo, da se te delnice iz malih delničarjev prenesejo na glavnega delničarja ter obrazec, ki naj bi ga izpolnila, da mi odpravnino nakažejo na TR. Obrazca nisem izpolnila, ker delnic nisem želela prodati, se mi pa zdi, da se za večino delnic, pridobljenih preko certifikatov, najde pot, da se jih od malih ljudi po zelo nizkih cenah in čudnih postopkih vzame, nekdo drug pa si jih z nekim namenom kopiči…

No, po tistem so te delnice izginile iz mojega zbirnega stanja na računu. Od KD sem dobila pojasnilo – prepis "V zvezi z vašim vprašanjem si poglejte obvestilo na naši spletni strani http://www.kdd.si/izdajatelji_in_clani/obvestila?snid=1280. Žal vam več informacij v zvezi s tem ne moremo dati, saj je bila izključitev manjšinskih delničarjev narejena na podlagi naloga izdajatelja vrednostnih papirjev, zato se morate za več informacij obrniti na družbo z omejeno odgovornostjo h kateri je bila izvedena pripojitev.

Iz obvestila je razvidna tudi številka sklepa okrožnega sodišča, ki je vpisalo sklep skupščine o prenosu vseh delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja. Že takrat so bili vaši vrednostni papirji izbrisani in pri izvedbi pripojitve na družbo z omejeno odgovornostjo jih niste več imela." Zanima me, ali je to pošten in legalen način in ali sem svoje delnice povsem izgubila? Kam bi se lahko obrnila še za nasvet?

Hvala vam za odgovor.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ AKCIJA MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR 6,95 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share