POKLIČITE 090 3213

in izberite področje svetovanja:
1 za Pravni nasvet, 2 za Davčni nasvet, 3 za Detektivski nasvet
Vsak dan od 07.00 do 22.00 ure
2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

 • in izberite področje svetovanja:
  • 1 za Pravni nasvet

  • 2 za Davčni nasvet

  • 3 za Detektivski nasvet


 • 95% klicev rešimo takoj
 • večina klicev traja manj kot 3 minute
 • anonimnost zagotovljena
 • 100 % strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!


Razveljavljeni javni razpis

Razveljavljeni javni razpis

Drugo pravo |

VPRAŠANJE

Smo neprofitna organizacija. Letos marca smo se prijavili na javne občinske razpise in jih 5 tudi dobili odobrenih in potrjenih s sklepi v mesecu aprilu. Maja smo dobili v podpis pogodbe, jih podpisali in poslali nazaj na družbene dejavnosti, kjer bi jih moral podpisati še župan.

Tu pa se je ustavilo. 12.junija smo dobili odgovor - sklep razpisne komisije, da je celoten razpis razveljavljen zaradi ugotovljenih določenih nepravilnosti pri poročilih in izvedbi lanskega razpisa, netransparentni porabi sredstev,…. in v Uradnem listu in na spletnih straneh občine je bil istega dne že objavljen nov razpis s popolnoma drugo vsebino in možnostjo prijave pri 3 projektih (pri prejšnjih ni bilo omejitve).Problem pa je naslednji :

Projekti, s katerimi smo se prijavili, so projekti, ki so vezani na obšolsko dejavnosti otrok v OŠ in s tem na šolski koledar . Do sklepa 12.6. so bili ti 4 projekti že v celoti izvedeni (delo v šoli se zaključi 24.6.) in poročila poslana na občino.Tako smo ostali brez že s sklepom odobrenih sredstev, izvedli pa vse dejavnosti,...Pri novem razpisu se nimamo niti možnosti prijaviti z že izvedenimi projekti. Kaj storiti? Kdo bo kril stroške, ki smo jih imeli z nakupom bralnih značk za osnovnošolce, z organizacijo občinskih tekmovanj v Veseli šoli, z organizacijo prireditev za Evropo v šoli, Otroške parlamente,...V vse 4 projekte je vloženo celoletno delo (po šolskem koledarju).Zaradi tega izpada sredstev, ki bi jih morali že imeti nakazana (14.000 eurov), je ogrožen obstoj organizacije, edina zaposlena pa bo morala delo opravljati kot prostovoljka.

Vljudno prosimo za vaše mnenje, kaj naj naredimo.

Hvala!


ODGOVOR

1. Iz vaših navedb ni razvidno, kdo je pravzaprav sprožil postopek razveljavitve javnega razpisa. Župan? Razpisna komisija sama? Od...
Celotna vsebina je brezplačno na voljo registriranim uporabnikom!


Napišite komentar