pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Študijski dopust

Študijski dopust

Delovno pravo |

VPRAŠANJE

Podjetje mi je plačalo šolnino. Koristila sem tudi študijski dopust. Čakam na zagovor diplomske naloge. Pred kratkim sem dala odpoved ker menjam službo. Menjam službo tako da odhajam iz ene fakultete na drugo.

Zanima me, če je kljub temu, da menjam šlužbo v okviru univerze (iz ene članice na drugo) vračati šolnino in znesek šudijskega dopusta. Sedanji delodajalec mi je namreč obračunal celotno šolnino in ves študijski dopust. Kako se sploh pravilno obračuna študijski dopust. Res sem podpisala pogodbo da moram biti zaposlena v podjetju še določeno obdobje po končanju študija, vendar sem dobila priliko da menjam službo pred tem obdobjem. S šolanjem sem pričela v letu 2005, tako da sem dopust koristila v obdobju od leta 2005 do 2008. Drugi teden imam zagovor diplome. Sem prva kateri bo potrebno vračati poleg šolnine tudi študijski dopust na naši fakulteti. Pred mano je bilo že nekaj takšnih primerov pa jim ni bilo potrebno vračati ničesar. Res sem koristila kar nekaj dni študijskega dopusta, tako da so mi izračunali višji znesek za vračilo študijskega dopusta kot pa je bil znesek šolnine za dva letnika in diplomo.

Prosim za pojasnilo v vezi obračuna študijskega dopusta.

Že v naprej hvala za odgovor.

Simona


ODGOVOR

Na žalost vam točnega odgovora na vaše vprašanje ne morem podati brez pregleda pogodbe o šolanju, ki ste jo podpisali, in pregleda splošnih aktov vašega delodajalca, ki urejajo vprašanje povračila stroškov delodajalca v teh primerih.