temno

Nakup, adaptacija in prodaja nepremičnine

VPRAŠANJE

Spoštovani!

S.p. kupi skladiščno halo za dejavnost ( skupna izjava ) z 20% ddv. opravi adaptacijo – tlake, pregradne stene, okna, vrata… – odbija ddv. Ugotovi, da je prevelika in jo po delih proda zavezancem za ddv ( zopet skupna izjava pred prodajo); to je moje stališče – sedaj problem – v ZK je vpisan kot fizična oseba, proda kot s.p., davek od dobička bo plačal kot s.p. – dobiček bo zajet v napovedi davka od dohodkov iz dejavnosti;

kako je s preknjižbo v ZK ob prodaji ?? Ali so predhodne ugotovitve pravilne ? Ali je pomemben čas od nakupa do prodaje adaptiranega dela nepremičnine? Kaj pa, če eden od kupcev ni zavezanec za DDV?

Iskrena hvala za odgovor.

ODGOVOR

Pozdravljeni.

Da, dobiček bo zajet v napovedi davka od dohodkov iz dejavnosti.Kako je s preknjižbo v ZK ob prodaji ?Na sodišče je potrebno oddati predlog vpisa v ZK s prilogami (kupoprodajno pogodbo, notarskim zapisom…).Ali je pomemben čas od nakupa do prodaje adaptiranega dela nepremičnine?Čas od nakupa do prodaje ni pomemben.Kaj pa, če eden od kupcev ni zavezanec za DDV?Potem bi bilo smiselno obračunavati odbitni delež DDV.

Upamo, da smo odgovorili na vaša vprašanja. Želimo vam veliko uspeha. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share