temno

Potek premoženjskega zavarovanja!

VPRAŠANJE

Ali lahko zavarovalnica v splošnih pogojih določi klavzulo, da se zavarovanje spremeni v nedoločen čas, če stranka 3 mesece prej pogodbe ne odpove? Kljub temu da je na polici datiran datum začetka in konca zavarovanja! Premoženje je bilo zavarovano za dobo 10 let, brez obvestila so jo spremenili v nedoločen čas. po 19 letih.Sklicujejo se na pogoje iz leta 1991.

Hvala za vaš odgovor.

ODGOVOR

Spoštovana gospa Majda,  

Splošni pogoji so prav tako, kot polica in morebitne klavzule, sestavni del pogodbe o zavarovanju. Vsebino splošnih pogojev običajno sestavi zavarovalnica. Vsi členi v splošnih pogojih pa morajo biti v skladu z zakonodajo na področju zavarovalništva.Če je zavarovalnica v splošnih pogojih takšno določilo vključila, je torej veljavno, če je v skladu s takrat veljavno zakonodajo. Običajno lahko zavarovanec pod določenimi pogoji od zavarovanja odstopi, zato preverite to možnost pri zavarovalnici s katero imate te težave. Za bolj konkreten odgovor pa bi moral poznati podrobnosti primera (vrsta zavarovanja, splošni pogoji, pri kateri zavarovalnici je bilo sklenjeno, …).

Če želite podrobnejši odgovor prosim pokličite na 080 35 80. 

  Lep pozdrav,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share