temno

Lastnik stanovanja je stanovanje, ki sem ga imel v najemu zaklenil

VPRAŠANJE

Sem najemnik. Lastnik stanovanja mi je zaklenil stanovanje, ker nisem plačal dveh obrokov najemnime. Ali lahko vdrem v stanovanje, saj so notri še vedno moje stvari?

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Kot najemnik in uporabnik stanovanja, ste imeli stanovanje v posesti. Posestniku Stvarnopravni zakonik (Uradni list RS, št. 87/02, 91/13 in 23/20) za primer, kot je vaš, v 31. členu daje pravico do samopomoči. Navedeni člen Stvarnopravnega zakonika namreč določa, da ima posestnik pravico do samopomoči proti tistemu, ki neupravičeno moti njegovo posest ali mu jo odvzame, kar se je zgodilo v vašem primeru. Lastnik namreč za preprečitev vašega vstopa v stanovanje ni imel nobene pravne podlage. Vsekakor lahko torej vdrete v stanovanje in ponovno pridobite posest nad slednjim, pogoj pa je, da je, da je takšna samopomoč takojšnja in nujna ter da način samopomoči ustreza okoliščinam. Pazite le, da ob vdoru ne povzročite prekomerne škode, kar ste zanjo odgovorni.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share