temno

Najemniško stanovanje ni vzdrževano

VPRAŠANJE

Sem najemnica stanovanja že več let. V času najema, se je v stanovanju pojavila vlaga in plesen, ki je načela tudi stvari v stanovanju (obleko, obutev…). Plesen mi povzroča škodo. Lastnika stanovanja sem večkrat prosila, da stanovanje sanira, pa pravi, da to ni njegova dolžnost. Kaj naj storim?

ODGOVOR

Dolžnost lastnika je, da stanovanje, ki ga da v najem, ves čas najema vzdržuje v stanju primernem za normalno uporabo. V vašem primeru lastnik stanovanja očitno te dolžnosti ne izpolnjuje. Svetujemo, da se obrnete na stanovanjsko inšpekcijo. Ta bo lastniku stanovanja odredila izvedbo tistih del, ki so potrebna za zagotavljanje normalne uporabe stanovanja. Če lastnik v roku, določenem z odločbo, ne bo izvedel naloženih del, lahko na njegove stroške bodisi izvedete ta dela sami (stroške izvedbe del, skupaj z obrestmi, lahko nato pobotate s terjatvami lastnika iz naslova najemnine), bodisi od lastnika zahtevate, da vam preskrbi drugo primerno stanovanje.

V vsakem primeru pa imate tudi pravico do odškodnine. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share