temno

Poslovni prostor oddaja

VPRAŠANJE

Večje SLO podjetje je oddajalo svoj poslovni prostor.Po dolgem času smo uskladili pogodbo. Pred podpisom le te, pa je bila zahteva po vplačani varščini. To smo tudi storili. Nato smo na naši strani,da bi prostor hitro opremili sprožili vso nabavo potrebne opreme.Na dan, ko smo bili dogovorjeni o primopredaji, pa so nas obvestili, da se poslovni odnos prekine (menda zaradi še enega interesenta, ki je bližje upravi podjetja).

Zanima me, kaj lahko storimo, glede na to, da je na naši strani nastala kar velika finančna škoda?

Za odgovor se zahvaljujem!

ODGOVOR

Spoštovani,

če je nasprotna stran brez utemeljenega razloga opustila sklenitev najemne pogodbe, za katero ste se pogajali, vam odgovarja za nastalo škodo.Dokazno breme nastala škode, protipravnosti ravnanja nasprotne strani in vzročno posledične zveze, je na vaši strani, medtem ko se krivda nasprotne strani domneva. 

Če se z nasprotno stranjo ne morete sporazumno dogovoriti o za vse sprejemljivi rešitvi zadeve, predlagamo vložitev odškodninske tožbe na sodišču.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share