temno

Kako izpodbiti sklep sodišča?

VPRAŠANJE

Višje sodišče je preko naše parcele dodelilo tožniku nujno pot. Ker gre ta nujna pot popolnoma ob našem pragu, ob poslovnem objektu naših sosedov ter po travniku (kmetija) še enega lastnika, bi prosila za vaša mnenja kako spodbijati to odločitev sodišča. Stvar je res kritična saj naj bi po našem dvorišču sedaj lahko vozili ovtomobili in tovornjaki. Izgubili smo tudi parkirišče na naši lastni parceli. Lastnik travnika po kateri gre služnostna pot je zelo bolan (se ne zaveda) in v postopku ni sodeloval (ne more komunicirati niti z odvetnikom) zato njegovih interesov sodišče ni upoštevalo (ko je bil še zdrav je jasno povedal da služnosti na parceli ne dovoli). Njegova žena je obvestila sodišče da on ne more sodelavati pri obravnavi vendar so vse naredili brez njega.Nujna pot naj bi bila dovoljena dokler si lastnik ne uredi druge poti – kar pa se ne bo zgodilo, saj je z lastniki parcele preko katere je imel do sedaj služnostno pot v sporu.

Zaradi odločitve sodišča smo vsi obupani in resnično vas prosim za nasvet, kaj lahko naredimo?

hvala vsem že vnaprej.

ODGOVOR

Z izpodbojno tožbo lahko zahtevamo odpravo sklepa ali odločbe, vendar moramo pri tem imeti zelo tehtne argumente. Sploh v vašem primeru, ko je sklep prvostopenenjskega sodišča očitno potrdilo tudi višje sodišče.Obstajata vsaj dve možnosti in sicer: 

– Da sosed pooblasti svojo ženo da ga leta zastopa in le-ta nastopi kot nova, važna priča v postoku, kar bi lahko imelo za učinek odpravo sklepa. 

– Da dejansko dokažete (s pričami, ogledi, situacijo lokacij in poti, ipd), da sosed, ki zdaj uživa služnost dejansko lahko uredi drugo pot, a da tega noče.

Sicer pa menimo, da vam bo najbolje svetoval odvetnik, ki primer pozna oz, ki ima tudi ustrezno dokumentacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share