temno

Nakup dela zaščitene kmetije

VPRAŠANJE

Glede na že vse prebrane prispevke, dela zaščitene kmetije ni možno kupiti. Namreč, žena je podedovala hišo in zazidljivo parcelo, ki meji na zaščiteno zemljišče. Ker ta hiša nima dostopa, sva nameravala kupiti del sosednjega zemljišča in narediti cesto. To zemljišče, ki bi ga kupila, ni travnik ali njiva, ampak je zapuščen gozd. Glede na to, da nakup ni možen, ali je možno vzeti v najem del zemljišča? Sicer je ta gozd velika parcela. To parcelo bi ob prodaji ali najemu razparcelirali, tako da bi bi najela oz. kupila ca 50% celotne parcele oz. gozda. Drugače pa ta najin del ne bi predstavljal več kot 10% celotne kmetije.

Vnaprej hvala za odgovor in lp!

Damjan

ODGOVOR

Seveda je najem vedno možen, le da se lastnik s tem strinja. Tudi več oblik najema je možnih. Če se hočete zavarovati, da ostanete najemnik čim dlje časa in da imate tudi predkupno pravico na tem istem zemljišču, potem vam svetujemo pogodbo za nedoločen čas ali celo za 99 let.

V vsakem primeru pa naj to najemno pogodbo sestavi odvetnik !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share