temno

Ureditev meje po razdružilni pogodbi

VPRAŠANJE

Leta 1980 po razdružilni pogodbi je oče podedoval parcelo s 186 m2. Takrat niso določili meje s sosednjo parcelo. Sedaj bi rad to uredil, pa mi je geometer izmeril in uredil mejo po stari meji in noče upoštevati sklepa o razdružitvi.

Zakaj ne odmeri to kar je vknjiženo v zemljiški knjigi? Preden je začel odmero teh mej pa ni povedal je je potrebno urediti parcelacijo ampak je to povedal šele, ko sem že plačal ureditev mej ki sploh ni bila potreba. Sedaj pa če želim imeti meje naj pa spet plačam da bodo uredili parcelacijo čeprav tega prej sploh niso omenili da je potrebno izmeriti to nameto mej.Kaj naj naredim?

ODGOVOR

Geometer bi moral upoštevati zadnji pravnomočni vpis v ZK-razen če naročilo ni bilo s strani tretje osebe, ki je želela izmero glede na dane podatke (v tem primeru staro izmero pred razdružitvijo). Če tega ni storil, lahko zahtevate, da izmero ponovi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share