temno

Osebni bankrot

VPRAŠANJE

Zanima me glede zakona o osebnem bankrotu. Za oddajo vloge na sodišče je potrebno plačati 2050 eurov, vendar če tega ne zmoreš, sem v žurnalu zasledila članek v katerem je napisano kako se lahko oprosti tega plačila vendar zaradi nerazumevanja vas prosim ,če mi vi lahko kaj bolje obrazložite.Pošiljam vam članek.

Lep pozdrav in hvala za odgovor Urša.

Članek:

Zakon ne določa posebnih pravil o oprostitvi plačila stroškov v višini dva tisoč evrov, so povedali na ministrstvu za pravosodje. So pa razložili, da lahko predlagatelj doseže oprostitev te obveznosti v postopku za dodelitev brezplačne pravne pomoči v skladu z zakonom o brezplačni pravni pomoči. Ta postopek pa mora predlagatelj obvezno opraviti že pred vložitvijo predloga za začetek postopka osebnega stečaja.

ODGOVOR

Oseba, ki ne presega premoženjskega cenzusa, določenega z Zakonom o brezplačni pravni pomoči, lahko za vsak postopek na sodišču vloži prošnjo za oprostitev plačila sodnih taks in za brezplačno pravno pomoč, ki jo lahko izvaja tudi odvetnik. Navedeno velja tudiza začetek stečajnega postopka in postopka za odpust dolgov. Prosilec mora prošnjo vložiti na pristojnemu sodišču v kraju svojega stalnega prebivališča.

Za natančnejši postopek in priloge, ki jih je potrebno priložiti prošnji, se obrnite na službo za brezplačno pravno pomoč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share