temno

Nov stanovanjski zakon

VPRAŠANJE

Živim v večjem (cca. 70 stanovanjskih enot) bloku. Pred približno pol leta so se v bloku pojavili ščurki. Zaman smo poskušali pridobiti soglasje vseh stanovalcev, da se opravi dezinsekcija v vseh prostorih in stanovanjih v bloku.Pred kratkih pa sem opazila, da se je Stanovanjski zakon spremnil z dnem 28.05.08. 29. čl. se spremeni in pravi, da je potrebno zbrati soglasje le 3/4 vseh stanovalcev oz. 3/4 glede na lastništov. Tudi pri poročilih so rekli, da je bil zakon spremenjen prav zaradi tega, da se lahko "nekaj" opravi ali popravi, tudi če se vsi ne strinjajo.Ali to drži?Ali morajo potem vsi stanovalci spustiti v svoje stanovanje, da se opravi dezinsekcija?Kakšne so kazni, če nekdo tega ne dovoli? V primeru, da se da kaj storiti, bi se tudi osebno oglasila pri vas na pogovor.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

ODGOVOR

Res je kar pravite, novela zakona je zaščitila prav tiste lastnike, kiimajo interes s svojo lastnino gospodarno ravnati. Še vedno pa je ¾  stanovanj v 70 stanovanjskem bloku veliko…Upamo,da boste pridobili njihovo soglasje. Ostali seveda morajo dovoliti poseg, kot tudi poplačati svoj del stroškov ki s tem nastanejo.Če se to ne bo izšlo, vam svetujemo, da podate prijavo na ustrezne zdravstvene in sanitarne inšpekcije, ki potem lahko z odločbo naložijo upravljalcu kot tudi lastnikom, da se omenjen poseg opravi v določenem roku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share