temno

Izbris podjetja

VPRAŠANJE

Podjetje A je bilo izbrisano iz sodnega registra brez likvidacije na predlog lastnika hiše, kjer je imelo podjetje nabiralnik. Predlagatelj postopka je dokazal, da je lastnik nepremičnine in ni dal podjetju dovoljenja za poslovanje na tem naslovu. Podjetje A ni prejelo pošte o izbrisu in se posledično tudi na postopek ni moglo pritožiti in ga ustaviti.Direktor podjetja A je o tem postopku bil obveščen preko podjetja B s katerim ima pogodbo o sodelovanju in mu izstavlja račune. Podjetje B mu zagotavlja, da mora svoje podjetje, ki je izbrisano, spraviti v stečaj, da mu bodo lahko potem oni nakazali omenjeni dolg. Ko smo jim omenili asignacijo so dejali da je to kaznivo.TRR podjetje še ni zaprlo.

Zanima nas na kakšen način lahko dobimo plačane naše izstavljene račune, ki so že zapadli v plačilo, ker pri podjetju B vztrajajo, da so vsa nakazila, ki bi se vršila kasneje po datumu izbrisa podjetja kazniva za njihovo poslovanje.

ODGOVOR

Spoštovani,

glede na to, da je bila vaša družba izbrisana iz registra brez likvidacije, je na podlagi 443. člena ZFPPIPP, je v primeru naknadno najdenega premoženja potrebno predlagati začetek stečajnega postopka. Pri tem pa ni potrebno ugotavljati, ali je bila pravna oseba ob izbrisu insolventna.

Predlog za začetek stečajnega postopka lahko vložijo upniki z verjetno izkazano terjatvijo, ali osebe, ki so imele ob izbrisu status družbenika ali člana poslovodstva ali organa nadzora tega subjekta.

Glede na navedeno ne vidimo druge zakonske možnosti, da bi lahko enostransko prišli do poplačila družbe, ki je vaši družbi pred izbrisom iz registra brez likvidacije dolgovala.

Želimo vam veliko sreče in vas lepo pozdravljamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share