temno

Lastništvo spletnega portala

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

potrebujem eno pravno pomoč.Gre za spletni portal, ki trenutno deluje pod neprofitnim društvom, medtem ko so lastniške pravice še nedodeljene. Ali je možno, da spletni portal prenesemo na določeno d.o.o. podjetje, katerega je lastnik XX oseba, hkrati pa določimo, da sta lastnika portala pravzaprav dva druga osebka, ki ne delata za to podjetje?- kot društvo več ne moremo obstajati- z združitvijo v ta d.o.o. bi si močno olajšali zadeve glede računovodstva, davkov, prispevkov, obstaja pa tudi možnost sodelovanja s portali v tem podjetju v prihodnosti- edina težava je razrešitev tega lastniškega statusa, saj se avtorji portala želijo na nek način zavarovati, da so še vedno oni glavni in odgovorni na portalu in se ne more nič zgoditi brez njihove privolitve…

ODGOVOR

Glede lastništva vam sporočam, da je lastnik portala lahko v konkretnem primeru ali d.o.o. ali pa sta to dosedanja lastnika. Menim pa, da bi se v vašem konkretnem primeru lahko medsebojna razmerja med d.o.o. in dosedanjim lastnikoma uredila s pogodbo v kateri se bi določile medsebojne pravice in obveznosti vseh.

Predlagam vam, da se za sestavo takšne pogodbe obrnete na odvetnika, ki vam bo na podlagi celotnega dejanskega stanja in vaših želja ter ob upoštevanju veljavne zakonodaje sestavil ustrezno pogodbo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share