temno

Prepoved odtujitve in obremenitve na nepremičnini

VPRAŠANJE

Mojemu fantu je mama podarila svojo rojstno hišo, kjer nameravava živeti midva, s tem da bi jo bilo treba prej adaptirati. Za to bova potrebovala kredit, ki bi ga zavarovala s hipoteko te nepremičnine.Na nepremičnini ima njegova mama dosmrtno pravico bivanja, kakor tudi prepoved odtujitve in obremenitve v njeno korist.

Zanima me ali bova lahko kredit zavarovala s hipoteko in bo pri tem dovolj le njeno soglasje?

ODGOVOR

Če na nepremičnini obstajajo  opisani zaznamki (pravica bivanja, prepoved odtujitve ali obremenitve), potem je le fantova mama tista, ki s svojim soglasjem to prekliče. Pa naj gre za vse prepovedi ali le za prepoved obrmenitve. Potreben bo sklep pristojnega sodišča, na podlagi katerega se bo vpisal nov zaznamek, s katerim vama bo fantova mati dovolila obremenitev nepremičnine.

Predlog sklepa vam bo sestavil vsak odvetnik, najbolje pa tisti, ki je pripravil tudi predmetno darilno pogodbo med materjo vašega fanta in vašim fantom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share