temno

Varstvo in vzgoja otroka in stikov

VPRAŠANJE

Z bivšim partnerjem imava skupnega otroka in nameravava s sodnim sklepom urediti, kar se tiče varstva in vzgoje otroka in stikov.

Glede stikov ne veva kaj bi bilo najbolj koristno za otroka. Potrebovala bi neko strokovno pomoč in nisem prepričana, da je sodišče za to usposobljeno.

Naj greva najprej h kakšnemu psihologu ali kaj podobnega, da bi nama lahko pomagal. In kaj se zgodi, če bi kateri od naju drugemu preprečeval izvrševanje stikov?

ODGOVOR

Spoštovani!

Vsekakor je koristno, če si pred dogovorom o določitvi stikov poiščeta kakršnokoli strokovno pomoč. V kolikor dogovor med vama ne bi bil možen, vama pri sklenitvi sporazuma lahko pomaga center za socialno delo pa tudi mediatorji. 

Glede preprečevanja stikov pa velja, da bo moral tisti od vaju, kateremu bo otrok zaupan v varstvo in vzgojo, opustiti vse, kar bi drugemu od staršev oteževalo ali onemogočalo stike. Prizadevati si bo moral za ustrezen otrokov odnos do stikov z drugim od staršev. Prav tako pa mora tisti od vaju, ki bo izvajal stike, opustiti vse, kar bi oteževalo izvajanje stikov ter varstvo in vzgojo otroka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share