temno

Delitev skupnega premoženja

VPRAŠANJE

Spoštovani, zanima me, kako bi se določil moj delež na skupnem premoženju ob ločitvi. Hvala za odgovor.

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Pri delitvi skupnega premoženja se načeloma šteje, da sta oba prispevala enak delež k ustvaritvi tega premoženja in da sta zato deleža obeh zakoncev enaka. V kolikor se katerikoli od njiju s takšno delitvijo ne strinja,lahko dokaže, da je on prispeval k skupnemu premoženju v drugačnem razmerju ter se posledično skupno premoženje med njiju razdeli po tako ugotovljenem razmerju. Opozoriti pa gre, da se neznatna razlika v prispevkih posameznega zakonca k skupnemu premoženju ne upošteva.
 
V kolikor pride do spora o tem, kolikšen je delež vsakega zakonca na skupnem premoženju, upošteva sodišče vse okoliščine primera, zlasti dohodke vsakega od zakoncev, pomoč, ki jo zakonec daje drugemu zakoncu, varstvo in vzgojo otrok, opravljanje gospodinjskih del, skrb za dom in družino, za ohranitev premoženja ter vsako drugo obliko dela in sodelovanja pri upravljanju, ohranitvi in povečanju skupnega premoženja.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share