temno

Skupno življenje in dolgovi iz preteklosti

VPRAŠANJE

Pred časom sem spoznal mlado mamico z dvema otrokoma. Je v ločitvenem postopku in z dolgovi iz prejšnjega razmerja – katere je sproduciral njen mož – tako vsaj pravi (bila sta oženjena in je sedaj v ločitvenem postopku). Pač zbližala sva se in zna se zgoditi, da greva na skupno življenjsko pot.

In kaj me zanima? Ker je pač tako, da ne želim partnerke s njenimi dolgovi iz preteklosti – želim da se najino razmerje prične iz točke nič, me zanima v kakšnem primeru bi morda tudi jaz postal kakšen "materialni" zavezanec do partnerke. Je morebiti tudi mogoče, da bi se sedanja partnerka (če bi bilo kaj v prihodnosti narobe…nikoli se ne ve kajne) "obesila" na to, da večkrat kaj prinesem v njeno gospodinjstvo (hrano naprimer), kupim kakšno malenkost otokom, gremo skupaj na morje, izlete, kino, itd.Skratka, da bi partnerka uveljavljala potem te zadeve kot nekakšno mojo obveznost do nje, otrok in njenih dolgov.Ne želim zaradi svoje nevednosti morda nekoč v preteklosti plačevati za dolgove nekoga drugega – saj veste previdnost je mati modrosti)

Hvala

ODGOVOR

Iz vašega vprašanja ni razvidno ali s partnerko živita v izvenzakonski skupnosti ali se le občasno srečujeta. Iz posameznih navedb se da razbrati, da k njej hoditete le na obisk, skupaj preživljate del prostega časa , itd. kar pa še ne pomeni izvenzakonske skupnosti, ki je izenačena z zakonsko in katera prinaša (tudi do vas določene) obveze.

Če velja to slednje, da sta z izbranko le dobra (lahko tudi intimna prijatelja), potem so vsi vaši strahovi odveč in s pravo skupnostjo začnete pač potem, ko bo vaša izbranka končala zdajšnji zakon. Takrat boste tudi videli ali bo morala iz bivše zveze poravnati tudi morebitne skupne dolgove.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share