temno

Ali je potreben svetovalni razgovor ob ločitvi?

VPRAŠANJE

Z možem se nameravava ločiti. Sodišče naju je poslalo na svetovalni razgovor, zanima pa me, kaj se bo zgodilo, če se razgovora ne bom udeležila.

ODGOVOR

Spoštovani!

Sodišče po prejemu predloga za sporazumno razvezo ali tožbe za razvezo zakonske zveze pred njeno vročitvijo toženi stranki, pošlje predlog oziroma tožbo centru za socialno delo, da ta opravi svetovalni razgovor, center za socialno delo pa o opravljenem svetovalnem razgovoru nazaj poroča sodišču.

Če sta vidva razvezo zakonske zveze predlagala sporazumno, pa se kateri od vaju svetovalnega razgovora ne bo udeležil, se bo štelo, da je predlog za sporazumno razvezo umaknjen. Prav tako se bo štelo, da je tožba za razvezo umaknjena, če ste tožbo vložili vi in se svetovalnega razgovora ne boste udeležili.

A ne glede na navedeno velja, da lahko sodišče iz utemeljenih razlogov postopek za razvezo zakonske zveze izjemoma vseeno nadaljuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share