temno

Preživnina

VPRAŠANJE

Spoštovani,

moj fant ima iz prejšnje veze dva otroka. Po štirih letih najine skupne veze sva se odločila za otroka. Sdaj pa naju zanima ali se njegova preživnina do prvih dveh kaj spremeni saj bo kmalu novi družinski član. oz se sploh kaj spremeni in če se kaj to potegne za seboj ?Samo za razlago: midva živiva v podnajemu na 44m2 ( otroka njegova sta vsake 14 dni pri nama pet-sob-ned), najin skupni proračun znaša okoli 1750€. Bivša pa živi v hiši z starši in ima plačo plus otr. doklade plus preživnino ( ki je 230€ )ca 1350€ na razpolgao.Kje so meje izsiljevanja za večjo preživnino?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni

ODGOVOR

Spoštovani,

preživnina se vedno določi po zmožnostih zavezanca in potrebah upravičenca. Rojstvo novega otroka je lahko podlaga za spremembo preživnine (znižanje) ostalih otrok.Če dogovora o višini preživnine ni mogoče doseči, odloči o tem sodišče, ki upošteva vse okoliščine primera, izhajajoč iz zmožnosti zavezanca (glede na njegovo plačo, stroške za življenje, ipd.) ter potreb upravičenca; to pa so tudi meje izsiljevanja za večjo preživnino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share