temno

Ločitev in skrbništvo

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Živim z možem,ki me neprestano nadzira in mi ne pusti niti dihati. Po smrti moje mame se je za 200% spremenil.Zdaj mi ne pusti niti na obisk k očetu in bratu,ne smem več s prijateljicami na kavo,po službi moram takoj domov,če pet minut zamujam iz službe že kliče,če sem pozabila domov in podobno.Postal je do mene grob in nasilen.Sicer me ne pretepa,a se mi zdi da včasih malo manjka, da bi me.Zadnje čase se še samo kregava.Govori,da me ni nikoli doma,če grem enkrat tedensko obiskat očeta.Rada bi se ločila in šla od njega. Pa me zanima glede skrbništva za sinka,ki je star 8 let. Njega ima sicer zelo rad a se bojim,da mi zaradi otroka ne bo dal mira ali storil še kaj hujšega,ker toliko ga poznam,da vem, da je vsega sposoben.Jaz sem zaposlena,a imam minimalno plačo. Mož pa je nezaposlen že 4 leta(toliko sva tudi poročena),se ne misli zaposliti in nima dohodkov.Dela pa doma na od svoje mame kmetiji,a nič ne dobi zato.Tudi to je jabolko spora,.ker delam samo jaz.Zanima me,če lahko dobim stanovanje(občina namreč objavlja razpis za neprofitna stanovanja),kljub temu,da še nisva ločena,a bi se mogla najprej ločiti.Finta pa je v tem,ker midva s sinkom nimava kam. Delam pa zdaj že vse na tem,da bi vložila vlogo za razvezo.Tudi tiho sem o nameri,ker se bojim reakcije mojega moža.

Prosim za nasvet.

Hvala!

ODGOVOR

Spoštovani,

glede na navedeno je verjetno ločitev najbolj smiselna. Svetujemo vam, da se pri tem za pomoč obrnete na Center za socialno delo in na odvetnika, ki vam bo svetoval glede skrbništva nad otrokom. Če vam mož grozi, vas tako ali drugače omejuje, lahko zoper njega vložite tudi kazensko ovadbo zaradi nasilništva v družini ter zahtevate začasni ukrep, prepoved približevanja. Če z otrokom nimata kam, lahko prostor za bivanje dobite tudi v varni hiši (podatke o tem vam bodo posredovali na CSD). V zvezi s stanovanjem se morate pozanimati na občini, saj bo dodelitev stanovanja odvisna od izpolnjevanja pogojev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share