temno

Skrb

VPRAŠANJE

Ali je mogoče,v primeru moje smrti,določiti skrbništvo nad otrokom moji mami in ne očetu otroka , kateri zadnja 3 leta ni vzpostavil nikakršnega kontakta z njim in ali otrokovo dedno premoženje (po meni)lahko prepustim v upravljanje moji mami in ne očetu otroka.Se da te dve stvari ločiti?Hči je stara 9 let.

Hvala

ODGOVOR

iz vašega vprašanja ni razvidno, ali ste skrbnica otroka samo vi (po odločbi sodišča o dodelitvi v varstvo in vzgojo) ali tudi otrokov oče (če npr. družinskih razmerij nista uredila pred sodiščem). skrbnika (če to ni vsaj eden od otrokovnih staršev) v vsakem primeru postavi center za socialno delo. Dolžnost skrbnika je prostovoljna in častna. če je mogoče, če za skrbnika imenuje sorodnik, pri tem pa center upošteva želje varovanca in sorodnikov. Center lahko omeji določene skrbnikove pravice in odloči, da bo določene sam opravljal. tako je načeloma možno ločiti upravljanje premoženja od samega skrbništva. predlagam, da se o podrobnostih in možnostih neformalnega vplivanja z vašimi željami na center pozanimate pri pristojnem centru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Znižanje preživnine za otroka

VPRAŠANJE Pozdravljeni, mene zanima kako je z znižanjem preživnine za otroka? Moj partner plačuje preživnino za hčerko, njena…
Več o tem
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share