temno

Priznanje očetovstva in preživnina za nazaj

VPRAŠANJE

Lepo pozdravljeni,

oce mojega otroka bo zdaj po 3 letih priznal otroka. Mislim pa da bo tezava v visini prezivnine. "ponudil" mi je obcutno manjsi znesek kolikor so dejanski stroski. zanima me ali lahko na sodiscu, ce bo do tega prislo, zahtevam prezivnino za nazaj, torej od rojstva dalje (otrok je zdaj star 3 leta in 3 mesece) ali samo od dneva priznanja ocetovstva? Naj povem da je do sedaj prispeval samo malenkost v prvem letu po rojstvu potem pa nic vec. tudi vso opremo za otroka je bila na meni. trudila sem se, da bi imel kontakte z njim in je tudi hodil kadar se mu je zljubilo. jaz si zelim da bi otrok imel stike redne z njim in mu tega tudi ne bom preprecevala. Otrok oceta ni videl ze dobro leto.

Hvala za odgovor

ODGOVOR

Preživnina se lahko sodno terja le za naprej, to je od dne vložitve zahtevka na sodišču (pod pogojem, da bo očetovstvo urejeno), izvensodno pa se lahko dogovorite tudi drugače. Če oče stikov ne želi, ga v to ni mogoče prisiliti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share