temno

Pooblastilo za prodajo nepremičnine

VPRAŠANJE

Od moje stare mame sestra je bolna in stara in odhaja v dom. Za dom nima zadosti financ in jaz naj bi postala njena skrbnica. Me pa zanima,če je možno, da ona naredi pooblastilo, s katerim lahko jaz prodam njeno hišo. Je lastnica polovice hiše ter ima poleg še kar dosti zemlje. Če pa se tega pooblastila ne da naredit, pa me zanima kako je z darilno pogodbo. Ali lahko ona meni podari hišo z zemljo in kakšni stroški so s tem povezani.

Se zahvaljujem za odgovor!

Maja

ODGOVOR

Možno je oboje, tako pooblastilo (splošno ali le za prodajo hiše), ki vam ga da gospa. Le da je potrebno takšno pooblastilo overiti pri notarju, kajti šele potem ima pravo veljavo.

Svetujemo vam, da obenem sklenete tudi dogovor o skrbništvu in tudi tega overite.

Druga možnost je seveda darilna pogodba, ki vam jo sestavi odvetnik in jo tudi predloži sodišču. Da bi potem lahko z nepremičnino dejansko razpolagali vi, pa je potreben še vpis v zemljiško knjigo.

Tretja možnost je Pogodba o izročitvi premoženja za časa življenja. Tudi to naj vam, če se odločite za to pot, pripravi odvetnik.

Najhitrejša in najcenejša je prva možnost, nato tretja in šele potem darilna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Znižanje preživnine za otroka

VPRAŠANJE Pozdravljeni, mene zanima kako je z znižanjem preživnine za otroka? Moj partner plačuje preživnino za hčerko, njena…
Več o tem
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share