temno

Delitev premoženja po razvezi

VPRAŠANJE

Dve leti je od zakonske razveze po kateri še nisem vložila zahtevo za delitev premoženja. Odšla sem z eno hčerjo za podnajemnico zaradi psihičnega terorja, druga pa živi in študira v Ljubljani. Sem solastnica stanovanjske hiše v kateri smo živeli. Mož ne pristaja sporazumno na nobeno delitev in tudi izplačati me noče po mirni poti.

Ali imam možnost pri nakupu garsonjere na kredit zastavit del nepremičnine (hiše) kot zavarovanje katere sem solastnica brez moževega soglasja, ker ne morem biti večno podnajemnik? Ali mi lahko predlagate kako drugo rešitev z minimalnimi pravnimi stroški in hitrim postopkom?

ODGOVOR

Brez soglasja bivšega moža, ki je očitno solastnik, hipoteke ne morete pridobiti. Edina druga pot, po kateri lahko pridete do svojega dela premoženja pa je na žalost tožba. Če se bo bivši mož upiral sporazumu, bo moral v tožbi povrniti tožbene stroške, tako da le-ti ne bodo bremenili vas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share