temno

Delitev v primeru smrti staršev

VPRAŠANJE

Smo druzina z 2. predšolskima otrokoma. Zanima naju slednje: ce midva s soprogom umreva, kaj se zgodi z najinima otrokoma in kapitalom, ki ga imava midva?Je pravno mozno, da najinima otrokoma z notarskim zapiskom ali kaksno dedno pravno listino , kjer bodo pisale najine zelje, zagotoviva, da zapis ZDRZI na sodiscu? Zelje kot so:

– kdo bo imel najina otroka v primeru najine smrti, kdo in kako bo s kapitalom razpolagal? Ali potrebujeva podpis osebe oz. skrbnika najinih otrok in kapitala? Je možno, da v najhujsem primeru kot je smrt, zagotoviva najinima otrokoma varnost?

ODGOVOR

Seveda je možno sestaviti takšno listino, najbolje pri odvetniku in jo overiti pri notarju. Z njo izrazite želje kdo bi skrbel za vaše otroke v primeru vaše morebitne smrti, kot tudi glede upravljanja s kapitalom. Če je vaša volja jasno izražena in ni v nasprotju z zakoni (to vam bo točno svetoval odvetnik, ki naj listino sestavi), potem bo listina ZDRŽALA tudi na sodišču.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share