temno

Ločitev in pravice do stanovanja

VPRAŠANJE

Lep pozdrav.

Mene pa samo nekaj zanima. Z možem stanujeva v stanovanju od njegove mame že 12 let, ustvarila sva si družino in sedaj se ločujeva. Imam sploh kakšne pravice glede stanovanja, ločujeva se na mojo željo in če ima dejstvo, da sem ga skoraj pol let od tega živela sama, ker je bil brezposeln,

hvala.

Špela T.

ODGOVOR

Razumemo vašo trenutno stisko in dilemo, vendar…. Po vprašanju sodeč, je lastnica stanovanja mati vašega moža. Dejstvo, da se vidva ločujeta (na željo enega ali drugega)tega ne spremeni.

Drugače bi bilo, če bi bila lastnika stanovanja vidva z možem. V vašem primeru pa se boste po ločitvi oz. ko bo to zahtevala lastnica stanovanja, t.j. v tem primeru mati vašega moža, morali izseliti.

Ostane pa vam, da v postopku ločitve (če to lahko dokažete) zahtevate od moža, da vam vrne del sredstev, ki ste jih porabili v času, ko ste ga preživljali za čas brezposelnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share