temno

Podpis delničarskega sporazuma

VPRAŠANJE

V marcu sem podpisal delničarski sporazum katerega prilagam. Družba je garantirala minimalni ceno za delnico 13 evrov. Sedaj so poslali dopis da je sporazum brezpredmeten. Tudi ta dopis prilagam.

Zanima me če imam pravico zahtevati odkup delnic po 13 evrov tako kot je bilo navedeno v sporazumu?

ODGOVOR

Sporazum določa:

11.Trajanje Ta sporazum velja do 12.06.2008 , razen, če ne preneha veljati prej v skladu z določbami tega sporazuma. Ne glede na čas trajanja tega sporazuma, določen v prvem odstavku tega člena, sporazum preneha veljati, ko so v celoti izpolnjene vse obveznosti do podpisnic prodajalk iz sklenjene pogodbe o prodaji delnic v okviru izvajanja tega sporazuma in v primeru sprejema ponudbe v okviru objavljenega prevzema družbe, ko so podpisnice sporazuma prejele kupnino za prodane delnice.

Naše mnenje je, da bi pred tem rokom imeli osnovo za vašo zahtevo, ker pa je rok pretekel in ste bili obenem tudi obveščeni o tem, so zdaj določila tega sporazuma nebistvena. Poleg tega so vas obvestili, da so delnice v prostem razpolaganju pristopnikom sporazuma, kar pomeni, da lahko kupite/prodate delnice po ceni, ki jo določite sami oz na podlagi gibanj na trgu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share