temno

Nakup rabljenega vozila

VPRAŠANJE

Spoštovani!

Sem pravna oseba (avtoprevozništvo), kupil rabljeno 2 leta staro dostavno vozilo  prav tako od pravne osebe. Avto se je po 28. dnevih hudo pokvaril (motor). Prodajalca sem takoj obvestil, tudi z dopisom o skriti napaki, prosil sem za popravilo škode, odgovora ni, 8 dni je preteklo.

Kaj naj naredim??

Hvala

ODGOVOR

Če se potem, ko je kupec prevzel stvar, pokaže, da ima stvar kakšno napako, ki je z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej prodajalca v osmih dneh, pri gospodarskih pogodbah pa nemudoma. Prodajalec ne odgovarja za napake potem, ko mine šest mesecev, odkar je bila stvar izročena.

Glede na to, da ste prodajalca pravilno obvestili (v obvestilu morate napako natančneje opisati in povabiti prodajalca, da stvar pregleda), lahko vložite tožbo. Pred samo tožbo pa lahko prodajalcu pošljete še opomin pred tožbo. Potrebno pa je paziti na roke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share