temno

Vdor v spletno pošto

VPRAŠANJE

Oseba XY je večkrat brez vednosti osebe AB vstopila v elektronsko pošto in ostale anonimne spletne storitve osebe AB.Oseba AB je osebo XY že pred časom opozorila, da naj tega ne počenja.

Kaj naj oseba AB stori, da osebi XY prepreči tovrstne posege? Ali je oseba XY za svoja dejanja tudi kazensko odgovorna?Podatke, ki ji oseba XY na ta način pridobiva, namreč uporablja za manipulacijo z osebo AB in njenimi bližnjimi.

ODGOVOR

Dostop do omenjenih vsebin je največkrat omejen s prijavo in registracijo uporabnika. S tem uporabnik potrdi, da se strinja s pogoji, ki jih narekuje ponudnik spletne strani ali spletne pošte- beri POGOJI UPORABE -Vsi portali, ki ponujajo te storitve – vsaj na območju EU – morajo biti registrirani in s tem tudi zagotavljajo anonimnost uporabnikom. Če je oseba XY vstopila v vašo pošto in druge z gesli zaščitene internetne strani, potem ima verjetno vse podatke (uporabniško ime, geslo, ipd) da lahko vstopa v te vsebine.

Najprej – zamenjajte uporabniško ime in geslo (tudi varnostno vprašanje  za geslo), če pa  še to ne bo pomagalo, pa vložite kazensko prijavo, ki vam jo bo spisal  najbližji odvetnik.

 

Odgovor pripravila:

DETEKTIV Simona Žaže, št. licence 131
info@detektiv-portal.si
www.detektiv-portal.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share