temno

Poplačilo invalidnine za nazaj

VPRAŠANJE

Leta 1991 sem bila invalidsko upokojena. Določili so mi I. kategorijo invalidnosti zaradi diagnoze ekstrapiramidni sindrom – grafospazem. Telesne okvare mi niso določili, češ da je ni v spisku telesnih okvar. V letošnjem letu me je osebna zdravnica ponovno napotila na invalidsko komisijo, ker je ugotovila, da je tovrstna okvara že v knjigi telesnih okvar iz leta 1976.

Invalidska komisija je na podlagi iste diagnoze (zdravstveno stanje se ni popolnoma nič spremenilo) ocenila, da je moja telesna okvara 70%.

Zanima me, če imam kakršnokoli možnost prejeti poplačilo invalidnine od leta 1991?

ODGOVOR

Spoštovana !

Težko bi bilo v nekaj vrsticah napisati kaj vam je storiti, saj ni vseh potrebnih podatkov.

Glede na to, da je od leta 1991 do danes preteklo 17 let, bi bil najbolj logičen zaključek, da je zadeva že zdavnaj zastarala.

Vendar…

Če obstaja verodostojen dokument, na katerem se je Invalidska komisija leta 1991 jasno izrazila, da vaše bolezni ni v spisku telesnih okvar, če je vaša osebna zdravnica pripravljena pričati v vašo korist, ipd. , pa se stvar spremeni.

V tem primeru ste bila kot laik žrtev poklicne napake članov Invalidske komisije iz leta 1991. Na podlagi te napake ste bili prikrajšani za invalidnino celih 17 let.

Prav to pa je lahko osnova za tožbo, na podlagi katere lahko terjate invalidnino in zakonske zamudne obresti za ves čas od leta 1991 pa do datuma, ko ste jo prejeli.

Vsekakor pa vam svetujemo, da se za bolj podroben nasvet obrnete na odvetnika, po možnosti takšnega, ki je specializiran za tovrstne civilne tožbe s področja zdravstvenega varstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share