temno

Izplačilo denarne odpravnine manjšinskim delničarjem družbe KRAS d.d.

VPRAŠANJE

Sem lastnik 150-ih delnic Kras-a d.d. Kot mali delničar sem po pošti prejel sklep o izključitvi manjšinskih delničarjev iz družbe Kras d.d., v katerem me tudi obveščajo o prenosu delnic manjšinskega delničarja na glavnega delničarja. Glavni delničar bo v zameno izplačal denarno odpravnino določeno na skupščini v višini 52,308 e. Glavni delničar je družba BRINOVKA d.o.o.90% lastnik.V lanskem letu sem kot delničar dobil ponudbo za odkup oz. prodajo delnice v višini 133 e.

Zato me zanima pravna osnova za določanje višine denarne odpravnine za delnico malega delničarja, kajti sedaj znaša 52,308 €? Zanima me ali lahko za tako razliko zmanjšajo vrednost delnice od zadnje ponudbe?

ODGOVOR

Verjetno je bil takšen sklep skupščine delničarjev, kjer pa kot mali delničar verjetno niste uspeli s kakšnim nasprotnim predlogom.Če se torej z odločitvijo skupščine KRAS d.d. ne strinjate, vam kot malemu delničarju (še bolje če vas je več) ostane le še izpodbojna tožba, s katero lahko preprečite takšno razvrednotenje cene delnic ( iz 133 € na 52 € ).

Vsekakor pa si za izpeljavo postopka najdite odvetnika, ki je vešč gospodarskega prava oz. celo korporacijskega prava.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share