temno

Izrecna prepoved v javni prostor

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

v okviru svoje dejavnosti (mladinski center brežice) imamo tudi klub z gostinstvom. smo javni zavod in naši prostori so javni, prosila bi za informacijo ali lahko v takih – javnih prostorih prepovemo vstop osebam, ki uničujejo javno lastnino (med drugim so nam povzročili že precej manjše materialne škode). Na kakšen način lahko pristopimo do njih? Ali lahko na podlagi dokazov (video nadzor) kot pravna oseba tožimo določeno fizično osebo?

HVala in prav lep pozdrav.

ODGOVOR

Odsvetujemo vam izrecno prepoved vstopa. Takšno prepoved lahko izreče le sodišče. Nenazadnje ste javna ustanova, ki naj bi bila odprta za vse. Če se obiskovalci ne držijo hišnega (ali drugega) reda, imate še vedno na voljo prijavo teh oseb policiji, ki bo ustrezno ukrepala.

Če posamezni obiskovalci kršijo vaša pravila jih torej lahko prijavite (s pričami, tudi video nadzor-če obiskovalci zanj vedo-je dober dokazni material) in od organov pregona zahtevate, da jih odstranijo.Tožbo za povzročeno škodo pa lahko, z dokazi (video, priče) seveda vložite kadarkoli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share