temno

Sorazmeni del regresa

VPRAŠANJE

Do 6.4.08 sem bila zaposlena v eni firmi, s 7.4.08 pa sem se zaposlila v drugi firmi. V prvi firmi so mi izplačali sorazmerni del regresa (3/12), v sedanji firmi pa regresa do danes še ni. Razmišljam o odhodu iz zdajšnje firme, zanima pa me, kako je z regresom, če preostalega dela do odhoda iz firme ne dobim.

Ali so mi v sedanji firmi v tem primeru dolžni izplačati samo sorazmerni del? Ali mi preostanek potem ne pripada?

ODGOVOR

V tej novi firmi je tako, kot je bilo v prejšnji. Ob vašem morebitnem odhodu vam pripada sorazmerni del dopusta in tudi regresa glede na čas (mesece) prebite v firmi. Ne glede na to, da regres še ni bil izplačan, Delodajlec, ki ima težave v poslovanju, lahko izplačilo regresa odloži do novembra meseca v tekočem letu, vendar ne dalj. In ne glede na to ali ste v tistem času še v firmi ali ne. Če ga še takrat ne izplača je to osnova za prijavo delovni inšpekciji, ki bo ustrezno ukrepala in delodajalcu naložila plačilo v določenem roku ali celo za vašo tožbo napram delodajalcu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share